26. Januar 2023


Privat lokation på sydsjælland.

Ejendommen bestod af hovedhus på 150 kvm i 2 plan med dertilhørende udbygninger og hestestald. 

Huset stod tomt kun med enkelte møbler. Husets tidligere beboere er gennem 10 år blevet chikaneret af en tilstedeværelse i huset.

Især mor og barn har haft mange oplevelser.  Barnet blev generet om natten, så skygger på sit værelse, og kunne allerede i en ret ung alder se dem og udpege dem for forældrene. Barnet blev sågar skubbet ned af trappen.

Husets hund havde til tider besynderlig opførsel med hysterisk gøen ud i tomme rum. Familien har ved flere lejligheden haft episoder med voldsom banken på en dør inde i huset.

DPA oplevede at huset var ret ubehageligt at opholde sig i, med følelsen af konstant at være overvåget.

Klienten var med på efterforskningen og vi oplevede at det der end var i huset kun ville kommunikere via rempod hvis klienten var alene i lokalet. Ydermere havde vi en vild oplevelse hele holdet, med at lyset i et værelse på 1. sal pludselig begyndte at dæmpe sig og lyse op hele tiden. Dette skete 3 gange med en lille pause imellem.


På disse billeder fra det termiske kamera ser vi en serie med kuldebroer der hele tiden ændrer sig bag ved Morten som sidder i en stol i et helt tomt lokale. Vores efterforsker kunne se forandringerne imens de skete. 

Det gik fra 1 lille skikkelse til 3 lyseblå skikkelser i baggrunden.

Monica har spurgt efter Kirsten, idet vi gennem Mortens undersøgelse ved at en nu afdød og tidligere beboer hed Kirsten Larsen. Det interessante ved denne EVP er, at der efter Monica taler kommer en kvindestemme og siger "Hansen". Dette hører vi ikke på dagen.

Stemmer som efterfølgende høres i baggrunden er stemmer fra DPAs andre medlemmer.

Et par dage efter undersøgelsen finder Morten ud af, at Kirsten Larsen´s pigenavn er Hansen. Hun er blot gift Larsen. 

Disse optagelser er fra en diktafon på en værelse hvor Morten og Monica laver EVP arbejde.

Første EVP lyder som suk suk suuuuuuuuuuuk. brug sukDiktafon ligger på værelse alene... Man kan høre DPA i baggrunden igang på et andet værelse. Men på optagelsen kommer et "Ja" til sidst.

Diktafon ligger på værelse alene... Man kan høre DPA i baggrunden igang med at pakke sammen inde i stuen.  Men på optagelsen kommer et "Jeg tror i skal gå" til sidst.