Hvilket udstyr bruger DPA


Vi forsøger hos DPA hele tiden at holde os opdaterede på udstyr til vores undersøgelser. Ydermere er vi begyndt at udvikle vores eget også.

Vi kan dække et stort opråde når vi er ude, idet vi har 12 infrarøde videokameraer tilsluttet vores kommandocentral.

Alle vores gruppemedlemmer er udstyret med EMF målere, diktafoner, håndholdte radioer mv. på vores undersøgelser.

Nedenfor kan du læse lidt om vores udstyr, hvordan de virker samt hvilke funktioner de har.

Infrarød videoovervågning


Den absolutte rygrad i vores udstyr er det infrarøde overvågningssystem.

Infrarøde kameraer af god kvalitet, monteret på stabile stativer, og som placeres på strategiske steder på lokationen. De lagrer optagelserne på harddiskoptagere.


Vi har 12 kameraer der tydeligt kan se 30-50 meter i total mørke, og de er kablede, ikke trådløse.

Vi har adskillige kabler af forskellig længde, op til 150 meter.

Overvågningssystemet er vores vigtigste udstyr, og det mest tidskrævende, både med hensyn til opstilling og nedtagning, men også ved gennemgang af materialet efter undersøgelsen.

Overvågningsskærme


Til at monitorere bruger vi skærme som i realiteten kan være både computerskærme eller tv skærme, bare kvaliteten er god nok.


Vi opstiller skærmene i det vi kalder kommandocentralen, hvor vi på skift sidder og overvåger skærmene, og noterer ned når/hvis der ses noget der kunne have speciel interesse.

På den måde kan vi hele tiden se hvad der sker rundt på lokationen, og kalde et af holdene der går rundt via kommunikationsradioerne, og sende dem specifikke steder hen, hvis noget skal undersøges nærmere. 

Harddiske


Vi lagrer optagelserne fra overvågningssystemet på harddiskoptagere.

De er 4 kanals, og har plads til adskillige timers optagelse.

Diktafon


Alle efterforskere anvender diktafoner under vores efterforskninger.

De anvendes for at opfange de såkaldte EVP optagelser. EVP er forkortelsen af "Elektronic Voice Phenomenon".

Elektroniske stemmefænomener er det udtryk, der bruges til at beskrive stemmer eller andre lyde, der høres på en lydoptagelse, og som ikke blev hørt i løbet af optagelsen. Dette kan være lyden af en stemme, der taler klart, eller uidentificerbare lyde.

Når du forsøger at kommunikere med en ånd, er det altid en god idé at optage det.

Du kan bruge enhver form for optageenhed, men dyrere og derfor mere følsomme optagere er optimale. Din optagelse vil have en masse statisk støj og baggrundsstøj, men du kan rydde op i dette ved at benytte et professionelt lydprogram til at rense optagelserne.

EVP optagelserne kan rumme stemmer som svarer på de spørgsmål efterforskerne har stillet undervejs. Det kan være direkte og meget tydelig kommunikation fra den åndelige verden. Dog høres også ofte sætninger eller enkelte ord som er ude af kontekst, og derfor svære at finde mening med.

Ønsker du at aflytte forskellige EVP optagelser optaget af DPA henviser vi til Undersøgelser her på hjemmesiden, hvor der ligger indtil flere top klasse EVP optagelser fra vores egne optagelser.

Thermisk kamera


Det thermiske kamera er et godt værktøj, der kan hjælpe dig med at fange paranormale beviser på din spøgelsesjagt.


Det er velkendt, at ånder/spøgelser forårsager varme og kolde områder, tit mærker man dem på undersøgelserne.

Brug af det termiske billedkamera giver dig et kig ind i det usete, da du faktisk kan se disse varme og kolde pletter visuelt, hvilket kan hjælpe med at give håndgribelige beviser.

Fordi at termiske kameraer ikke bruger lys, kan de bruges til at se perfekt i mørke.

Digitalt kamera


Digitalkameraerne bruges fortrinsvis til at dokumentere lokationernes indretning, så man senere kan kigge i billederne hvis der er tvivl om indretning, interiør, hvor en genstand præcis stod, osv.


Man kan selvfølgelig også være heldig at få fænomener på digitalkameraerne, men for at ”jagte” fænomener, bruges hellere fuldspektrum kamera, der også ”ser” i det infrarøde og ultraviolette synsspektrum.

EMF måler (Gaussmeter)


En EMF måler måler det elektromagnetiske felt i enheden Milligauss.

EMF står for Electro Magnetic Field, eller elektro magnetisk felt.Elektromagnetisk stråling forekommer stort set overalt i vores hverdag. Alle elektriske apparater udsender EMF stråling. Det er som regel ikke noget problem, hvis ikke denne stråling er alt for højt, grundet defekter i apparater.

Vi mennesker har forskellig følsomhed for elektromagnetisme. Hvis strålingen (grundet defekt i elektroniske apparater) er meget forhøjet, så kan det mærkes på forskellige måder. Jo mere følsom man er, jo værre symptomer. Man vil føle sig overvåget, man kan blive svimmel, få kvalme, og i grelle tilfælde kan man endda få fysiske udslæt, hvis man er ekstrem følsom overfor EMF. 

Derfor er det vigtigt at måle EMF niveauet på en lokation, da man ved ekstreme høje strålinger jo kan påvise en naturlig forklaring på at folk kan have disse følelser af at være overvåget, at nogen kigger på en, at man ikke er alene. Hvis niveauet på en lokation er indenfor

 normalen, så er det altså ikke høj EMF stråling der er forklaringen på sådanne eventuelle følelser.

Man mener at åndelig aktivitet også påvirker EMF niveauet, og hvis man derfor pludselig får nogle markante udslag på EMF målerne på en lokation med ellers normale EMF værdier, så kan det skyldes paranormal aktivitet. En måling der ikke kan føres tilbage til naturlige kilder, eller pludselige meget høje spikes er ikke unormalt ved paranormal aktivitet, ligesom felter af EMF der er fritsvævende, og som bevæger sig og pludselig forsvinder. Man kan endda være heldig at kunne kommunikere ved at få entiteterne til at give udslag for ”ja”, og intet udslag for ”nej”, for eksempel.

En af de bedst kendte EMF målere er den såkaldte K-II måler, som skulle være kalibreret til paranormalt brug, i hvert fald hvis man køber den originale K-II måler. Der findes mange efterligninger, og det kan være svært at se forskel på de ægte, og på kopierne. Kopierne kan dog godt bruges.
Ud over K-II målerne findes der mange forskellige andre EMF målere, og som med så meget andet udstyr, er det egentlig kun pengepungen der sætter grænsen.

Rempods


Meget anvendt indenfor paranormale undersøgelser verdenen over.

Kan blandt andet anvendes til kommunikation med den åndelige verden.

En Rempod skaber sit eget elektromagnetiske felt, og når det brydes vil de alarmere og afgive lyd samt lyse op alt efter hvor tæt på den åndelige energi befinder sig.

DPA anvender både standart Rempods produceret i USA, men har også deres egne hjemme producerede Rempods som er lige så effektive som de indkøbte.

Dette giver mulighed for en bredere dækning under undersøgelserne.


Holdet har 4 forskellige Rempods i forskellige udgaver. Almindelige Rempods, Rempods med indbyggede temperatur sensor som registrerer temperatur fald og stigning på -/+ 5 grader. Samt rempods med indbygget EMF måler.


Ydermere har holdet sin egen hjemmebyggede version af en rempod.

Spirit Box P-SB7


Kort sagt: P-SB7 spritboksen scanner gennem FM båndet (radiofrekvenser) for at skabe hvid støj.


Forskellen på p-SB7 og en almindelig radio er, at P-SB7 scanner og kun bliver stående på en frekvens ned til i et kvart sekund. Dette gør at den aldrig opfanger en decideret kanal og bliver stående men fortsætter med at scanne og lave ”white Noise”.


Mens de fleste spøgelser og ånder ikke er i stand til at kommunikere med det blotte øre, er de i stand til at påvirke den syntetiske støj som P-SB7 laver under scanningen.

Vi kan stille spørgsmål, få relevante svar og bruge enheden til at tale med spøgelser omkring os.

Ånderne kommunikere med svar direkte igennem enheden med det samme.

Mel Meter


Melmeteret er udviklet af den amerikanske elektronikingeniør Gary Galka, og det har faktisk en trist historie.

I 2004 bliver Galkas 16-årige datter Melanie dræbt i en bilulykke.

Da familien er kommet over den værste, umiddelbare sorg, ønsker de at prøve at komme i kontakt med Melanie. En af de metoder de prøver på et tidspunkt er, at optage EVP`er. De får faktisk optaget nogle EVP`er som de mener kun kan være Melanie. Imidlertid undrer Galka sig over at der ikke findes bedre udstyr til at prøve at kommunikere, og han beslutter sig for at prøve at udvikle udstyr, beregnet til at dokumentere og komme i kontakt med den åndelige verden.

Derfor udvikler han det der kommer til at hedde Mel Meter, opkaldt efter Melanie. Alle modeller af Melmeter har også betegnelsen 8704, hvilket er henholdsvis Melanies fødeår (`87) og dødsår (`04). Den udgave af Melmeter vi bruger er et instrument der måler EMF værdien, det måler temperaturen, og det har en indbygget rempod.

S Box - Ghost scanner


SBox har i bund og grund samme funktion som SB7 som scanner gennem FM eller AM båndet (radiofrekvenser) for at skabe hvid støj.

Forskellen på S Box  og en almindelig P-SB7 scanner er at S Boxen både kan scanne, lave almindelig radio, samt optage de scanninger man foretager og lagre dem på et SD kort. 

Mens de fleste spøgelser og ånder ikke er i stand til at kommunikere med det blotte øre, er de i stand til at påvirke den syntetiske støj som S box laver under scanningen.

Vi kan stille spørgsmål, få relevante svar og bruge enheden til at tale med spøgelser omkring os.

Ånderne kommunikere med svar direkte igennem enheden med det samme.

Flux 2 kommunaktionsenhed


Denne enhed giver klare svar, som du kan se og høre under en undersøgelse. Bare sæt det ned, stil simple spørgsmål og afvent et svar. Du kan vælge at stille et spørgsmål med et Ja/Nej-svar eller andre lukkede spørgsmål efter eget valg. Svar på dine spørgsmål er angivet med en tone og enten rødt eller grønt lys.


Lys- og lydindikatorer hjælper med at bestemme afstanden, Zonevalg for at justere følsomhedsområde
Lydalarmer med skaleringstoner for tydelige hørbare indikatorer.
kommunikationsenheden bruger flere miljøsensorer til at bestemme svar baseret på placering af bevægelse, afstand og endda temperaturændringer.

Flux-enheden har to meget følsomme infrarøde laserbevægelses- og afstandssensorer. For at måle temperaturen er der en omgivende termometersonde, som aflæser lufttemperaturen omkring enheden. Giver hurtige og præcise målinger af bevægelse og afstand. 

Ydermere er det vandtæt og kan derfor også anvendes udendørs i alt slags vejr.

Spike EVP lyd sensor


Denne lyd sensor har indbygget mikrofon samt lys funktion. Benyttes typisk ved EVP sessioner. Sensoren opfanger via lyde og kommunikation de eventuelle EVP beskeder som måtte komme ind, som ikke kan høres på stedet. Den er derfor en god hjælp til at få en ide om, hvorvidt du har gang i en kommunikation eller ej.

Tracer light wire


Bevægelses sensor med lysindikation. Vores tracer består af 2 sttrenge med LED lys som aktivieres ved bevægelse både for og bag sensoren. Den hvide LED belysning vil skifte til rød automatisk så snart der er bevægelse langs lys wiren - og dette opfanges i begge retninger. Er perfekt til smalle gange. døråbninger mv.

Motion light ball


Disse bolde afgiver lysglimt ved berørelse og bevægelse og skal derfor placeres på en plan overflade. Typisk anvendes de i rum hvor videoovervågningen kan opfange dem i kommendocentralen.

Laser Grid rød og grøn


Et laser grid eller laser net, er en kraftig laserpointer, der i stedet for et enkelt punkt, udsender en masser laserpunkter.

Disse kan indstilles i forskellige mønstre, og hvis en lasergrid for eksempel bruges i en lang gang, kaster den således en slags lasernet ud over gangen, der oplyses af en masse laserpunkter.

Det gør, at hvis der er bevægelse i gangen (for eksempel af en skyggeperson der jo ellers er svær at opfange i mørke) så vil det fremgå tydeligt ved at de forskellige laserpunkter påvirkes af bevægelse.

De er derfor gode at bruge i forbindelse med overvågningskameraerne, da de jo er med til at gøre bevægelse tydeligere. Man skal blot være varsom med lasergrids, da de opridenlige "ægte" lasergrids, er op til 30 gange stærkere end alminelige laserpointere.

Salvie og Palo Santo Træ


Vores efterforskere anvender efter hver efterforskning både salvie og/eller Palo santo træ til at rense både sig selv samt deres bolig.

Under paranormale efterforskninger kan man risikere at blive påvirket af åndelige energier, eller måske sågar tage åndelig aktivitet eller klæbeånder med sig hjem.

Det er derfor en god ide at foretage en udrensning.

Vi anbefaler altid at kontakte en professionel åndelig rådgiver/clairvoyant som har speciale i husrensninger såfremt man er meget plaget af de åndelige aktiviteter. Såfremt man har behov for kontakt, har vi flere samarbejdspartnere vi kan anbefale. DPA tilbyder IKKE husrenensninger.

Vildt kamera


Vi anvender vildt kameraer som udløses og tager billeder samt video ved den mindste bevægelse.


Vildtkamera har infrarød teknologi hvilket gør at det kan anvendes om natten.

Ydermere er det vandtæt og kan derfor også anvendes udendørs i alt slags vejr.

Walkie Talkie


En af de bedste håndholdte radioer på markedet.

Dansk producerede atex radioer, som vi anvender til at kommunikere med hinanden på undersøgelserne når vi er på større steder.

Vores radioer har lang rækkevidde og b ruger meget lidt strøm og kan derfor række i dagevis uden opladning.

Vi kan via en ekstra repeater forlænge rækkevidde op til 10 km

Håndholdt videokamera


Som en slags mobil forlængelse af vores infrarøde overvågningssystem, bruger vi håndholdte infrarøde videokameraer når vi bevæger os rundt på lokationen.


Idet vi altid har mindst et videokamera med når vi går rundt, er det ofte netop på det medie vi fanger de situationer der evt. kan være paranormale.

Dermed er de håndholdte videokameraer en meget vigtig del af udstyrspakken.

Et infrarødt videokamera ser i sig selv ikke ret langt i mørke, og derfor bruger vi ekstra infrarøde lamper på kameraerne.

SLS kamera


Et SLS kamera (også kaldet et Kinect kamera) baserer sig på teknikken i et kinect kamera. Det er et kamera der bruges til visse spilkonsoller, som man tilslutter et TV. Kinectkameraet udsender et tæt ”net” af infrarøde punkter, og kan derved simulere en persons bevægelser, og omsætte dem til den lille figur i spillet på TV`et. Derved spiller man med figuren, ved hjælp af sine egne bevægelser.SLS kameraet/kinectkameraet bygger på denne teknologi, og ideen er at det infrarøde net også vil opfange åndelige eksistenser, og ved hjælp af software kan man få omdannet dem til en slags ”tændstikmænd” på skærmen. Derved kan man opdage de åndelige eksistenser, og angiveligt få dem til at vinke for eksempel, hvis man beder dem om det. Hvis en tændstikmand på skærmen vinker når man beder om det, og der samtidig ikke er nogen levende mennesker i rummet, så er teorien at det så må være en åndelig eksistens.

unsplash