The Cage - En af de mest hjemsøgte bygninger i England


DPA er den eneste danske aktive paranormale gruppe som har været så heldige at undersøge The cage.

Der kom en hel del EVPér ud af undersøgelsen, og vi vil vove at påstå at det ikke blot er åndelige aktiviteter, men sågar også demonisk hvilket EVPérne også afspejler.

I St. Osyth, Essex, England, ligger et lille undseeligt gult hus. Det ser ikke ud af meget, men man skal ikke lade sig narre. Det lille gule hus – med rødstensrummet i stueetagen – kaldes af mange det mest hjemsøgte hus i Essex, og mange mener endda at det er det mest hjemsøgte hus i hele England.
I det rum i stueetagen der er bygget af rødsten, lå The Cage. Cellen. Den blev brugt helt tilbage mod middelalderen, til at huse ”skurke og drankere” natten over, når de ikke kunne opføre sig ordentligt. Mest kendt er The Cage dog for at huse flere hekse der blev dømt til døden. Mest kendt er Ursula Kemp, som blev hængt i 1582.

Vanessa Mitchell der ejede huset da vi var på undersøgelse derovre, måtte opgive at bo i huset, og fraflytte det. Der var simpelthen så meget aktivitet at hun ikke kunne byde sit barn at bo i huset. Hun var desuden selv blevet bange, da hun en enkelt gang blev slået, uden at der var andre tilstede.

Huset har en lang historie om tragedie og selvmord. Så sent som ejeren før Vanessa, der hængte sig i en loftbjælke på toppen af trappen. I al den tid man har kendt til huset (og det er jo i hvert fald siden 1500 tallet) har INGEN ejer ejet huset mere end max. 3 år.

Bag huset, lige uden for muren, går en sti der kaldes coffin Alley. På den sti opleves også en hel del paranormal aktivitet. Mange mener at det også påvirker The Cage. Coffin Alley opstod ved at kirkegården ved den nærliggende kirke blev overfyldt, og man måtte finde en nyt sted at bruge som kirkegård. Det eneste sted man kunne finde lå lidt væk fra kirken, og det betød at man efter kirkehandlingerne, måtte bære ligene til den nye kirkegård. Den sti man brugte ligger lige bag ved The Cage, og fik kaldenavnet Coffin Alley. Der er altså i årenes løb båret rigtig mange lig forbi, lige ved siden af huset.

Der er på ingen måde tvivl om at The Cage er hjemsøgt. Og der er på ingen måde tvivl om at nogle af eksistenserne der hjemsøger The Cage, er ondskabsfulde. Mange mener de ligefrem er dæmoniske. Helt sikkert er det dog, at den paranormale aktivitet er på et HELT andet niveau end vi kender i Danmark. Og måske skal vi i bund og grund, være glade for det.

"I hate you baby!"

Det er værd at bemærke at ejeren af The Cage – da vi var der – var Vanessa Mitchell. Hun havde for vane at kalde folk babe/baby når hun talte med dem, en sproglig ting som ikke er ualmindeligt i England og USA.

"Bad luck"

Ejeren der boede i huset før Vanessa, hængte sig fra en loftbjælke, på toppen af trappen. Førstesalen i huset har længe haft ry for at kunne påføre folk følelser af sorg og endog depression.

"Leave the hotel now"

Har the Cage engang fungeret som et lille hotel? Eller er det sagt i overført betydning? En tydelig EVP som der ikke umiddelbart passer i konteksten.

 "Fuck you skinny bitch"

Der er paranormale efterforskere der mener at der i The Cage forefindes dæmonisk aktivitet. På vores undersøgelse var der et par episoder der kunne få tankerne i den retning, så vi tør ikke udelukke det. Som det tydeligt høres på denne EVP, så er det i hvert fald nogle mørke og ondsindede EVP`er der ofte fanges i The Cage.

 "Help my children"

My children” En ret så ubehagelig EVP. Hvilke børn er det, og hvad sker der med børnene? Måske er det en af de dømte hekse der beder om at nogen vil tage sig af hendes børn efter hun er blevet brændt på bålet.

 "Please dont hurt me"

Den vogter der passede The Cage da det var heksefængsel, skulle efter sigende have været ond og modbydelig. Måske er det en af heksenes bøn til ham, om ikke at gøre hende fortræd. En bøn der sandsynligvis ikke blev efterlevet.

 "I dont want to hurt you"

Igen en EVP som ikke umiddelbart giver mening, med mindre den er et svar til den eksistens, der i den forrige EVP bad om ikke at blive gjort fortræd.

 "Yeeeeees!"

Vores efterforsker siger til Vanessa at det er som om at der bare står en bag døren ved trappen og venter, hvortil der svares "ja".

”Why are you with him” 

Jette klagede over at blive berørt på upassende steder på kroppen. Da der var en periode med lidt ro på lokationen, aftalte vi at lave en EVP session, hvor jeg ville sige at jeg var hendes kæreste, og at de ikke måtte røre hende. Det gav resultat med denne EVP, der med meget dyb stemme og på affekteret Engelsk spørger ”Why are you with him” eller er det måske ”Why are`nt you with him” fordi eksistensen gennemskuede at vi aldrig har været kærester?

"I wanna hurt you - because i had to!"

Efter Kim var blevet besat - heldigvis i mild grad - og var blevet renset af Jette, fortsatte vi undersøgelsen. Kim spurgte så om nogen kunne sige hvad det var - og hvorfor - det der gik i ham. Svaret kom: "I wanna hurt you - because I had to..."