Om os

Hvorfor foretager vi paranormale undersøgelser?

Det er for at hjælpe folk der har problemer med "noget" i deres hjem, på deres arbejdsplads, eller andre steder i nærmiljøet. Det er for at undersøge paranormale fænomener. Finde ud af hvad det er folk oplever. Finde naturlige forklaringer, eller når det ikke er muligt, at forsøge at finde ud af hvad der egentlig sker.

Det er nogle af de vigtigste grunde til at gøre det vi gør. Det er derfor vi hellere opholder os hele lørdag nat i en faldefærdig bygning med en grusom historie, end gå i byen, gå i biografen, gå i teatret, gå på restaurant, eller hvad folk normalt gør sådan en lørdag aften/nat.

Det er det der er essensen, det er det går ud på. Sådan er det for alle paranormale grupper, der arbejder seriøst. Uanset om man prøver at pakke det hele ind i et videnskabeligt spind af fine ord, lånte læresætninger og bedrevidende blændværk. Ingen i Danmark er professionelle paranormale efterforskere. Ingen lever af det, og ingen går rundt i hvid kittel på et laboratorium, når materialet gennemgås.

Dansk Parapsykologisk Aspekt er Danmarks ældste fungerende gruppe, og det er der en grund til. Nemlig at vi tager det seriøst. Vi arbejder ud fra nogle værdier i vores gruppe, som vi mener er vigtige for dette felt.


  • Vi tager ikke ud for at finde spøgelser, men for at finde en naturlig forklaring på de ting folk oplever, for det er muligt i langt de fleste tilfælde.

  • Vi har naturligvis tavshedspligt, og et stramt regelsæt som skal overholdes af medlemmer på lokationen.
  • Vi offentliggører naturligvis aldrig materiale fra klienter uden deres samtykke, og offentliggøres materiale, er det så anonymt som muligt, og efter klientens ønske om hvad der skal offentliggøres.

  • Vi tager naturligvis ikke betaling for dette arbejde, da vi ikke mener at det er i det spirituelles rette ånd, at tjene penge på det.

  • Vi reklamerer selvfølgelig ikke på vores biler, da mange gerne vil gå stille med dørene, og da vi ikke har behov for reklame.

  • Vi afbryder selvfølgelig ikke kontakten med klienterne efter en undersøgelse, men står også fremover til rådighed, hvis det er nødvendigt.


I bund og grund arbejder de forskellige grupper ret ens, og med samme formål. I DPA holder vi en "nede-på-jorden" attitude, uden at det går ud over seriøsiteten. Vi mener ikke der er grund til at være selvhøjtidelige, og dermed distancere sig fra evt. kommende klienter. Der skal være plads til humor og selvironi, man skal kunne tale med alle, og vi mener at det er den bedste indgangsvinkel til samarbejde med klienterne, indenfor dette felt.